EtusivuSarjaOsakilpailutKilpailijatKuvagalleria
TuloksetSarjapisteetMediaYhteystiedotNaisten SM-sarja

AKK

Ralli SM

Driver Academy

Tilanteita EK:n 2 jälkeen

lahtiPIENI.jpg

Olli Lahti kertoi tehneensä oikaisupyynnön ek:lta 2 ajamaansa aikaan. Mies epäilee siinä olevan minuuttivirhe. Kuva Orimattilasta: Kari Kaistinen.

Oulun Pohjola-rallin ensimmäiselle, 14,93 kilometrin erikoiskokeelle pohjat ajanut Ville Haarala koki harmillisia ongelmia toisella, 8,84-kilometrisellä erikoiskokeella ja oli ek-ajoissa vasta kolmas.
"Liian hiljaa näköjään ajoin, kun oli pari nopeampaa.... ei vaan, meillä on jarrulevy autossa hieman kiero ja se hakkaa pahasti jarrutuksissa. Katsotaan nyt saadaanko jotain huollossa asialle tehtyä", paljasti Haarala.
Haarala kertoi saaneensa autoon uudenmalliset jarrulevyt, joista ei vielä ole ehditty tehdä varaosiksi toisia huoltoauton mukaan.
"Ei ole nyt siis osia mukana, toivottavasti jotain keksitään."

Tulosluettelossa Haarala johtaa kisaa kahden erikoiskokeen jälkeen 1,3 sekunnin turvin ennen Jaakko Ollikkalaa. Oulun huoltotauolta saatiin kuitenkin tieto, että Olli Lahdella, joka ykkösellä oli ajanut täsmälleen saman ajan Haaralan kanssa, olisi minuuttivirhe erikoiskokeen 2 ajoissa.
"Ollaan tehty tästä ilmoitus tuloslaskennalle. Pohjat pitäisi olla meillä", selvitti Olli Lahti.
"Ihan hyvin ollaan tultu. Ykkösellä oli ongelmia, kun oli lumipöpperöä, mutta kakkonen oli jääpintaista ja siellä oli hyvä lasketella. Mitään ylimääräisiä riskejä ei olla otettu, ja samaa vauhtia aiotaan tulla loputkin pätkät. Maaliin on päästävä", kertaili Lahti, joka näin ollen aikakorjauksen jälkeen lienee kisan johdossa.

Mutta odottelemme siis tarkempaa tietoa asiasta, kun kello on noin 13.50 ja kilpailijat tekevät huoltotoimenpiteitään. EK 3 starttaa klo 15.08.

Naisten SM-sarjalaisia kisaan starttasi vain kolme. Reeta Hämäläinen keskeytti ulosajoon jo ykkösellä. Annina Noso on kahden pätkän jälkeen 46,5 sekunnin erolla johdossa ennen Kirsi Sjölundia, jota alkanut kausi ei ole hellällä kädellä kohdellut.
"Orimattilassa meillä hajosi laturi ja keskeytettiin, nyt täällä ykkösellä jouduin ajamaan monta kilometriä kanssakilpailijan perässä, enkä päässyt millään ohi. Kun sitten vihdoin pääsin, aikaa oli mennyt jo ihan sairaasti", harmitteli Sjölund, joka hävisi Nosolle kakkospätkällä 3,2 sekuntia. Eli kova kisa voitosta olisi varmasti naistenkin sarjassa saatu aikaan.

Tilanne EK:n 2/4 jälkeen:
1. Ville Haarala Seat 13.39,8
2. Jaakko Ollikkala BMW + 1,3
3. Jyri Rautavirta Golf + 7,1
4. Janne Seluska Honda + 7,2
5. Jari-Matti Tiilikka Opel Astra + 11,0
6. Esa Ruotsalainen Opel Astra + 12,8
7. Antti Hakulinen Renault Clio + 13,2
8. Veli-Pekka Karttunen Renault Clio + 23,0
9. Jussi Saarinen Opel Astra + 30,2
10. Lauri Paananen Volvo 240 + 45,0
... 13. Olli Lahti Honda + 57,0

NAISET
1. Annina Noso Toyota 15.41,6
2. Kirsi Sjölund Toyota + 45,6

Julkaistu: 18.2.2012 13:52

Takaisin