Seuraava ralli:
25.5. SM Riihimäki Ralli

Revontuli-ralli aloittaa kauden Hankasalmella

Rallin junioreiden suomenmestaruudesta ja muistakin mitaleista on kovatasoinen joukko taistelemassa Hankasalmella tänään. Parin tunnin päästä ralli alkaa Hankasalmen torilta, kun kello 11.01 nuorten luokka lähtee ensimmäisenä reitille. SM-luokissa sekä Rally Trophy -luokissa (7 ja 8) ajavat on sekoitettu siten, että SM1-luokan jälkeen reitille lähtee kaksi luokan 7 autoa, sen jälkeen SM2, luokka 8, SM3, SM4 ja yksi kuljettaja luokasta SM5. Naisten Cupissa eli luokassa 9 on kaksi kuljettajaa mukana.

Alfa Romeolla aja Arttu Lähdeniemi sai kunnian startata numerolla 1. Eikä se oikeastaan kummastutakaan, sillä marraskuussa 18 vuotta täyttävä Arttu on muutaman vuoden ajan ajanut nuorten luokassa näitä RSJM-kisoja. Viime vuonna Arttu sijoittui Nuorten Cupissa kolmanneksi, 2015 hän oli mestari. Sääntöjen mukaan 14-vuotias saa osallistua sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta ja voi jatkaa 17-vuotiaana. Useimmiten 18 vuotta täyttäneet siirtyvätkin sitten jo SM-luokkiin.

Junioreiden Suomen mestaruudesta on luvassa kova taisto. Ennakkosuosikkeja ensimmäisen osakisan voittajaksi on niin monia, ettei niitä kannata tässä ruveta luettelemaan. Ammattitaitoinen ”penkkaraati” sekä moni tv-kuvaaja täällä Hankasalmella vakuutteli rallia edeltävänä päivänä, että harvinaisen paljon on todella kovatasoisia kuljettajia mukana sarjassa. Tämä, jos mikä, lupaa hyvää tälle päivälle.

Jos ei voittajia oikein uskalla tässä vaiheessa tarkemmin nimetä, se lienee kuitenkin oletus, että kilpailun nopein kuljettaja ajanee luokassa SM4 eli yli 1600-kuutioisissa, joissa ryhmiä ovat N, A, FIN-R ja F sekä FIA R3 ja R3T, ellei sitten nelivetoisten luokassa SM5 pistetä pahasti kampoihin.

Naisten Cupissa osanottajia on kaksi. Pohjanmaalta Sanna-Kaisa Tiilikka sekä lievestuorelainen Mia Lainpelto. Molemmat jo monia kisoja ajaneita, ja saanevat keskenään kovan kisan aikaan.

Kaiken kaikkiaan nuorten luokassa, SM-luokissa sekä Rally Trophyn luokissa kilpailijoita on 108 ilmoittautunutta. Lisäluokissa on vielä muutama lisää, viimeinen kilpailija starttaa tänään numerolla 135.

Rallin maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan noin klo 15.45 alkaen.

Kuvassa kilpailutoimiston väki aloittamassa päivän urakkaa.

28.01.2017