Seuraava ralli:
30.-31.8. SM Oili Jalonen ralli, Laitila

Kemi Ralli tarjoaa kilpailijoille todella talviset olosuhteet

Kemin Urheiluautoilijoiden järjestämässä perinteisessä Kemi Rallissa taistellaan tänä vuonna junioreiden SM-pisteistä sekä nuorten, alle 18-vuotiaiden rallikuljettajien cup-pisteistä. Lauantaina 11. helmikuuta vauhdissa ovat myös kansalliset luokat, joissa enimmäkseen pohjoisen Suomen kuljettajat ottavat tuttuun tyyliin tiukasti mittaa toisistaan.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden toiseen osakilpailuun Kemi Ralliin ilmoittautui 128 kilpailijaa, joista 78 on SM-luokkalaisia. Luokassa 1 on 13 osanottajaa, luokassa 2 on kuusi, luokassa 3 on 17, luokassa 4 on 38 ja luokassa 5 on neljä ilmoittautunutta. Nuorten luokkaan on lähdössä 17 autokuntaa. Rally Trophyn luokassa 8 on mukana neljä autokunta. Naisten luokassa on yksi osanottaja.

Hankasalmen avausosakilpailun jälkeen junioreiden kärkipaikkaa pitää hallussaan Jyväskylän Henri Hokkala. Nuorten johdossa on Punkalaitumen Arttu Lähdeniemi. Kemin lähiseudun kuljettajista iiläinen Roni Kauppi aloitti myös hyvin ja pitää hallussaan nuorten kolmostilaa.

Samalla kun osa Etelä-Suomen autourheilukisoista on kärsinyt pakkasen ja lumen puutteesta, Kemissä reitti on jälleen hyvässä talvirallikunnossa. Kilpailun kokonaispituus on 170 km sisältäen kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 63 km. Kemi-ralli starttaa klo 11 Kemin keskustasta kävelykadulta. Kisakeskuksena toimii Ravintola Ankkuri. Tauko ja huolto järjestetään torilla, joten kaupungin keskustassa on vilinää rallipäivänä.

Kemissä on ajettu junioreiden SM-pisteistä ennenkin. Pekka Lillbacka hurjasteli A-junioreiden ja Raimo Pokka B-junioreiden voittoon vuonna 1990. Ensimmäinen Kemi Ralli ajettiin viisi vuotta aiemmin.

Kisapäivän aikataulu:
08.00 Kilpailutoimisto avataan, Ravintola Ankkuri, Pohjoisrantakatu 94100 Kemi.
08.00 Kilpailupapereiden tarkastus alkaa.
08.30 Turvallisuustarkastus alkaa A-katsastus Valajankatu 14 Kemi
10.00 Lähtöön oikeutettujen luettelo julkaistaan ja täydennetään 30 min välein
11.00 Kilpailun lähtö, kävelykatu
13.30 Kilpailun huolto, tori
17.00 Kilpailun maali, kävelykatu
17.35 Tulosten julkaiseminen alkaa
19.00 Palkintojenjako, Ravintola Ankkuri
20.00 Kilpailu- ja lehdistötoimistot suljetaan

Rallipassien (10 €) myyntipaikat:
Teboil Nylander Keminmaa, Nesteet Tupasvilla ja Hahtisaari, kilpailukeskus Ravintola Ankkuri, Syväkankaan kioski. Rallipassi oikeuttaa sisäänpääsyyn jokaiselle erikoiskokeelle.

teksti: Tero Lyttinen, kuva: Pekka Mäkinen (kuvassa Aleksi Korhonen Hankasalmella)

03.02.2017