Seuraava ralli:
30.-31.8. SM Oili Jalonen ralli, Laitila

Simo Muhoselle kolmanneksi korkeimmat pisteet Kemistä

Toisen polven moottoriurheilija, jyväskyläläinen Simo Muhonen, 20, seuraa menestyksekkäästi isänsä Seppo Muhosen jalanjälkiä, kun Kemissä Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarjan toisessa osakilpailussa laukaalaisen kartanlukijansa Jani Laitisen kanssa pokkasivat luokkansa kolmannen sijan.

Vasta kolmannen rallinsa ajanut Muhonen ajoi Citroën C2 R2 -autollaan kaksi FIA R2 -luokan pohja-aikaa.

Nousujohteisesti erittäin talvisissa olosuhteissa ja täysin teknisesti ongelmattoman kilpailun ja kahdeksan erikoiskoetta suorittanut Muhonen oli maalilipulla vain 18,5 sekuntia kauden toisen luokkavoiton napannutta Aleksi Korhosta ja vain 4,2 sekuntia kakkoseksi ajanutta Teemu Kuusista hitaampi. Semu-Racing Teamin autourheilijat pystyivät parantamaan suoritustasoaan erikoiskokeelta toiselle ja lievän alkukankeuden jälkeen löysivät palkintokorokesijoituksen mahdollistaneen vauhdin.

– Kaksi viikkoa sitten Hankasalmella ajetussa sarjan avausosakilpailussa jännitin aivan liikaa, koska kilpailuun piti varusmiespalveluksestani johtuen startata erittäin vähäisellä valmistautumisella. Kun siinä kilpailussa sain ajohanskoistani ns. rattiruosteet karistettua, tulostakin alkoi syntyä. Urani kaksi ensimmäistä FIA R2 -luokan pohja-aikaa ja yleiskilpailun neljäs sija, mikä on koko Kemi Rallista paljon enemmän kuin mitä osasin odottaa, Muhonen kertoo.

Viisivuotiaasta lähtien aktiivisesti niin kartingissa, Ranskan Formula F4 -sarjassa, Porsche GT3 Cup Trophy Finlandissa kuin kansainvälisessä Volkswagen Golf Cupissa kilpaillut Muhonen on kahden ajetun osakilpailun jälkeen sarjatilanteessa sijalla 15. Koska lopullisiin pisteisiin lasketaan neljän osakilpailun pisteet, voi Muhonen levollisin mielin suoriutua varusmiespalveluksestaan ennen kuin alkaa tosissaan valmistautua kesäkauteen.

– Kartanlukijani Jani Laitisen vahva kokemus ralleista ja tiimini tekemä työ Citroën C2 R2 -ralliautoni kanssa on mahdollistanut kartingista ja kansainvälisestä rata-autoilusta saamani kokemuksen hyödyntämisen. Kemissä neljä erikoiskoetta ajettiin kahteen kertaan, jolloin pystyin hyödyntämään rata-autoilusta tutut toistot sekä pyöreät ajolinjat. Nyt kun olen Laitisen kanssa löytänyt varmuuden, seuraavaksi keskityn vauhdin nostamiseen, Muhonen kertoo.

Junioreiden SM-sarja  jatkuu toukokuun viimeisenä viikonlopuna Raision ympäristössä ajettavalla kolmannella osakilpailulla.

– Meillä on ensimmäisen osakilpailun kuudennen ja toisen osakilpailun kolmannen sijan myötä erinomainen tunnelma tiimissämme. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti seuraavia kilpailuja, joihin lupaan valmistautua huolellisemmin kuin yhden hätäisen jääratatestin verran. Asetelmat ovat sarjatilanteessa herkulliset, joten kesän kolmessa kilpailussa palkintokorokesijoitus on minimitavoitteemme, Muhonen lupaa.

Lopputulokset RJSM Kemi Ralli 2017, Luokka 3: FIA R2, Top-5:
1. Aleksi Korhonen & Veli-Pekka Karttunen, Opel Corsa B, 39:42,2
2. Teemu Kuusinen & Jukka Kivelä Toyota Starlet, +14,3sek
3. Simo Muhonen & Jani Laitinen, Citroën C2 R2, +18,5sek
4. Toni Tuominen & Jari Kavander, Citroën C2 R2, +33,1sek
5. Toomas Palmi & Timo Savilaakso, Toyota Starlet, +1:29,5sek

Rallin Junioreiden EPÄVIRALLISET SM-pisteet 2017: 2/5 osakilpailua: Top-3
1. Aleksi Korhonen, Opel Corsa B 39 pistettä
2. Tuomo Vanhala, Ford Fiesta 1.6, 38 pistettä
3. Joonas Lehtola, Opel Astra GSi 16V, 31 pistettä

15. Simo Muhonen, Citroën C2 R2, 18 pistettä

Teksti: Jani Kekoni
Kuva: Pekka Mäkinen

12.02.2017