KIITOS KAUDESTA 2019!

Ajari Piironen: ”Olen tyytyväinen talvikauteen!”

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan toinen osakilpailu ajettiin menneenä viikonloppuna Kemi-Rallin merkeissä. Ensimmäistä kauttaan nuorten luokassa kurvaileva Ajari Piironen selviytyi kahdeksan erikoiskokeen reitistä luokkansa kuudenneksi nopeimpana. Nuorukainen totesi kisan jälkeen, että ajaminen tuntui paremmalta, mutta lopputulos ei täysin miellytä.

- Kisa lähti hyvin liikkeelle ja tuntuma löytyi nyt heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Tauon jälkeisillä pätkillä ajo oli hieman urassa ajamisen opiskelua, mutta kyllä sekin lähti luonnistumaan. Ajollisesti kilpailu sujui mainiosti, mutta lopputulos ei kuitenkaan täysin tyydytä. Hieman oli ongelmia auton kanssa ja pienestä jäi kiinni muutama sija ylöspäin. 

Talvikauden jälkeen Piironen löytyy kokonaispistetilanteessa viidenneltä sijalta. Se miellyttää kuitenkin kuljettajaa tässä vaiheessa, koska kaikki tähänastinen on ollut täysin uutta. Kesäkisat jo polttelevat mielessä, sillä niistä olosuhteista on jo hieman kokemusta kertynyt ja vauhti on ollut hyvin nousujohteista. 

- Oppia tuli talvella paljon ja ajaminen on mennyt eteenpäin. Kilpailukokemuksen karttuessa on myös tullut parempi käsitys siitä, miten kilpailutilanteessa tulee ajaa. Myös pistetilanteeseen täytyy olla tyytyväinen. Molemmista kisoista kertyi pisteitä ja edessämme on vain todella nopeita kuljettajia, joilla on huomattavasti enemmän kokemusta, Ajari kertoi. 

Nuorten luokan pistetilanne 2/5 osakilpailun jälkeen:

  1. Arttu Lähdeniemi 33p
  2. Roni Kauppi 33p
  3. Aleksi Röyhkiö 32p
  4. Juho Koski-Lammi 20p
  5. Ajari Piironen 12p 

Tiedote: Piironen Motorsport

Kuva: Pekka Mäkinen // www.rallikuvat.net

16.02.2017