KIITOS KAUDESTA 2019!

Seuraavaksi Kaasujalka Ralliin Auraan

Rallin Suomen juniorimestaruussarja on puolivälissään. Sarjan kolmas osakilpailu viidestä ajetaan Auran ympäristössä lauantaina 27. toukokuuta. Kaksi edellistä osakisaa ajettiin talvisissa olosuhteissa Hankasalmella ja Kemissä. Nyt päästään sorapinnalle, ja on mielenkiintoista nähdä, pysyvätkö voimasuhteet entisellään vai nähdäänkö yllätyksiä.

Pistetaulukon kärjessä komeilee suonenjokilainen Aleksi Korhonen, joka voitti luokkansa talven osakisoissa. Sääntöjen mukaisia osanottajamäärästä riippuvia lisäpisteitä luokassa 3 ajava Korhonen sai 4 + 5, joten kokonaissaldo on 39 pistettä. Kahteen luokkavoittoon on yltänyt myös Hyvinkään UA:ta edustava Tuomo Vanhala. Luokassa 1 ajavan Vanhalan lisäpisteet olivat 4 + 4, joten Fiesta-kuljettaja on kakkosena pisteen päässä johtavasta Korhosesta.

Kärkikolmikossa on myös Laihian Joonas Lehtola, joka on tällä hetkellä luokan 4 paras pistemies. Lehtola sijoittui talvikisoissa luokassaan toiseksi ja kolmanneksi, mistä lisäpisteiden myötä saldoksi tulee 31.

Kärkikolmikon jälkeen seuraavalla kolmikolla: Riku Rantasalo (lk 2), Teemu Kuusinen (lk 3) ja Kristian Kärpäsellä (lk 4), on pisteitä 25. Markus Latvala on seitsemäntenä 24 pisteellä ja Toni Tuomisella 22.

Yhdeksäntenä tasapistein ovat sarjan ennakkosuosikiksi povattu Henri Hokkala ja Aki Hirvioja. Kumpikin on voittanut kerran luokkansa mutta joutunut toisessa kisassa keskeyttämään. Kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan viidestä kisasta neljä, joten peli ei ole niin sanotusti vielä menetetty tämänkään kaksikon osalta.

Luokan 5 parhaat pistemiehet ovat jyväskyläläinen Henri Marjanen ja kemiläinen Samuli Suorsa. Kaksikko on sijalla 19. Kummallakin pisteitä on 15, luokkavoiton ja keskeytyksen myötä.

Rally Trophy

Rally Trophyn kärkipaikkaa 37,28 pisteellä pitää Tuomo Vanhala (lk 1). Pasi Laaksomaa (lk 8) on toinen pisteillä 36,95 ja Jere Paananen (lk 8) on kerännyt pisteitä 33,89.

Naisten Cup

Naisten Cupin kärjessä on kahteen osakisavoittoon ajanut Sanna-Kaisa Tiilikka pistein 30. Mia Lainpelto on cupin toinen kuljettaja, pisteitä Mialla on 12.

Nuorten luokka

Nuorten luokkaan on ilmoittautunut peräti 21 autokuntaa. Ensimmäisinä reitillä lähtevät tasapisteissä ykkösenä olevat Arttu Lähdemäki ja Roni Kauppi. Aleksi Röyhkiö on kolmantena vain pisteen perässä kärkikaksikkoa. Tämä kolmikko on jo selvästi tehnyt ”pesäeroa” muihin, sillä neljäntenä olevalla Juho Koski-Lammilla on pisteitä 20 ja viidennellä, Ajari Piirosella pisteitä on 12.

Kaasujalka Rallin reitin kokonaispituus on noin 236 km sisältäen seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 73 km. Kilpailukeskus on Auran Nuortentalolla, Kirkkotie 254, 21370 Aura kk.

Kaasujalka Rallin aikataulu:
klo 8.00 Kilpailutoimisto avataan
klo 11.01 Kilpailun lähtö Auran Nuortentalon alueelta
n. klo 14.35 Huolto
n. klo 15.07 Kokoomatauko
n. klo 19.00 Kilpailun maali Auran Nuortentalon alueella

Kuvateksti: Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Kaasujalka Rallia ajeta Pekka Mäkisen Kemissä ottaman kuvan mukaisissa talvisissa olosuhteissa. 

19.05.2017