Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Riku Rantasalo Kaasujalka Rallin ylivoimaisin luokkavoittaja

Nykyisin Jyväskylässä asuva ja työskentelevä, Raision UA:n ”oma poika” Riku Rantasalo ei antanut RSJM2-luokassa kenellekään mitään mahdollisuuksia. Luokkavoitto tuli peräti yli kahden minuutin erolla kakkoseksi ajaneeseen Risto Aspegreniin.

Rantasalo takoi hurjia pohja-aikoja pätkä toisensa jälkeen. Kolmen ensimmäisen erikoiskokeen aikana Janne Luhtanen oli luokassa selvä kakkonen, eroa Rantasaloon kuitenkin jo yli puoli minuuttia. Aspegren oli jäänyt tässä vaiheessa Luhtasestakin jo toisen puoli minuuttia. Luhtanen joutui kuitenkin keskeyttämään ennen lähtöä neljännelle erikoiskokeelle. Rantasalo ajoi tämän jälkeen lähes leikitellen luokkavoittoon.

Kolme muuta autokuntaa vaihtelivat sijoitustaan kisan kuluessa, mutta lopulta kolmanneksi ajoi Miro Pihlajamäki. Voittajaan oli kertynyt eroa jo lähes neljä minuuttia. Pihlajamäki sai kuitenkin paikastaan taistella tiukasti, mutta lopulta Jukka-Pekka Tanttu jäi 6,3 sekunnin päähän.

Rantasalo ajaa luokassa, jossa on yleensä vähän lähtijöitä. Lisäpisteet SM-pisteiden jatkoksi ovat siis vähissä. Rantasalo säilyttänee kuitenkin neljännen sijan pistetaulukossa, ja on täten edelleen myös mukana mestaruustaistelussa.

teksti: Kikka Kuosmanen, kuva: Pekka Mäkinen

28.05.2017