Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Aleksi Korhonen ja Toni Tuominen RSJM3-luokan kärkikaksikko

Suonenjoen Aleksi Korhonen lähti Kaasujalka Ralliin pistetaulukon kärkimiehenä. Tosin vain yksi piste oli eroa kakkosena olevaan, luokan 1 kuljettajaan Tuomo Vanhalaan. Korhonen onnistui hienosti Kaasujalka Rallissa, voitti luokkansa, kasvatti pistejohtoaan ja oli SM-sarjalaisista kisan toiseksi .

Aikaisemmissa sarjan kisoissa Korhosen kartturina on toiminut Suonenjoen toinen ”huimapää”, Veli-Pekka Karttunen. Tällä kertaa Veepeellä sattui lähisukulaisen hääjuhla samalle viikonlopulle kalenteriin, joten konttoripäällikön hommia lähti hoitamaan Jere Järvisalo. Kaksikko ei ole aiemmin yhdessä kisaa ajaneet, mutta Järvisalolla riittää kokemusta tältä saralta.

Myös RSJM3-luokassa kärkikolmikko alkoi erottua ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien. Korhonen oli porukan nopein takoen pohja-aikoja yhden toisensa jälkeen. Vain kuutosella Toni Tuominen onnistui kukistamaan Korhosen 6,7 sekunnilla.
”Ruvettiin varmistelemaan kuutosella, mutta sitten innostuttiin uudelleen ajamaan seiskalla, viimeisellä pätkällä”, kertasi Korhonen maalissa.

Korhonen ei oikein osannut selitellä huimaa vauhtiaan. Tilastot erikoiskoeajoista kertovat, että RSJM3-luokan autolla (enintään 1600-kuutioiset) Korhonen oli kaikilla pätkillä kolmen nopeimman SM-sarjalaisen joukossa.
”En minä osaa mitenkään selittää tätä, ajoin tätäkin kisaa varten vain 10 kilometriä testiä, en tiiä”, hämmästeli Korhonen.

Kysymykseen, oletko siis luonnonlahjakkuus, savolaisella murteella mukavasti ”viäntävä” Korhonen naurahti, että ”ilmeisesti”. Korhosen huoltojoukossa häärivä isä-Korhonen kertoi, että Aleksin auto on omin voimin rakennettu ensimmäisestä nippelistä asti itse. Aleksi on kisannut 8-vuotiaasta asti, ja kuuleman mukaan autourheilu on ikään kuin pienoinen ”sukurasite”. Niin moni sukulaisista on kilpaa ajanut tai ajaa edelleenkin.

Korhonen kertoo keskittyneensä kisan aikana ajamaan vain luokkavoitosta.
”Kun yleiskilpailusijoituksista ei pisteitä jaeta, on turha lähteä semmoisista ajelemaan.”

Hyvin Toni Tuominenkin pisteli Korhoselle kampoihin. Kuutospätkän luokan pohja-ajan jatkoksi Tuominen onnistui myös viimeisellä pätkällä, sillä eroa Korhosen pohja-aikaan jäi vain 1,4 sekuntia. Teemu Kuusinen yritti taistella kärkikaksikon kanssa, mutta lopulta sijoitus oli kolmas. Eroa Korhoseen jäi minuutin verran, yksin viimeisellä pätkällä eroa tuli yli 20 sekuntia.

teksti: Kikka Kuosmanen, Toni Tuomisen ajokuva: Pekka Mäkinen

28.05.2017