Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Henri Hokkala palasi mukaan mestaruustaistoon

AKK:n Driver Academyn valmennusryhmään kuuluva Henri Hokkala oli yllättäin talven kahden osakisan jälkeen pisteissä vasta jaetulla yhdeksännellä sijalla. Ensimmäisestä osakisasta tuli luokkavoitto, toisesta jyväskyläläistynyt Hokkala jäi kauaksi kärjestä ja pisteittä.

Kaasujalka Rallissa tilanne palautui Hokkalan mielestä ikään kuin ennalleen. RSJM4-luokan luokkavoitto tuli vakuuttavasti. Kakkoseksi ajanut Tomi Hämäläinen jäi yli 40 sekunnin päähän.
”Koetettiin välttää virheitä, ja aika täysillä koko päivä ajettiin. Seitsemän pohja-aikaa seitsemästä mahdollisesta kertoo aika paljon”, totesi Hokkala tyytyväisenä maalissa.

”Tarvittaessa olisin voinut ajaa kovempaakin, mutta sitten voisi alkaa käydä rahapussille.”

Pistetaulukossa Hokkala nousee jaetulle neljännelle sijalle. Nyt on saldossa kaksi luokkavoittoa ja yksi ns. mitätön kisa.
”Neljä lasketaan loppupisteisiin, joten nyt ollaan aikataulussa, kaksi voittoa neljästä on nyt saavutettu.”

Hokkala oli myös SM-luokkien nopein kuljettaja. Aleksi Korhonen onnistui kuitenkin yhdellä erikoiskokeella Hokkalaa paremmin ja kirjautti näin nimensä SM-sarjalaisten pohja-aikatilastoihin.

Tomi Hämäläinen taisteli loistavasti Hokkalaa vastaan, mutta Hokkala piti pintansa muutamien sekuntien eroilla.
”Meillä oli vielä eilen illalla kansi tallin pöydällä ja remontti pahasti kesken. Tässä nyt ollaan ja ajo maistuu”, kertoi Hämäläinen tauolla.
”Pistesaldoa ei ole kehuttava, ei tällaisella ’laivalla’ pysty talvella vastaamaan kärkivauhtiin. Tämä ei yksinkertaisesti mahdu sinne vallien väliin eikä spooreihin. Nyt on toista, saa lasketella kunnolla menemään.”

Hyviä pätkäaikoja tehtailivat myös Joonas Lehtola, Matias Peippo, Kristian Kärpänen ja Mika Ruohiokin. Lopulta taistelu kääntyi kärkikaksikon perässä Joonas Lehtolan eduksi. Kolmanneksi sijoittunut Lehtola jäi vajaan minuutin Hokkalan voittoajasta, Hämäläiseen jäi eroa 11,9 sekuntia.

Pistetaulukossa myös Joonas Lehtola pitää edelleen kolmatta sijaa hallussaan, Hokkala nousi viidenneksi. Mestaruustaistossa kaikki on vielä auki. Syksyllä sarja jatkuu elokuussa Savon Kaavissa ja päätöskisa ajetaan syyskuun lopussa Muuramessa, lähellä Jyväskylää.

teksti: Kikka Kuosmanen, Hokkalan kuva: Pekka Mäkinen

 

28.05.2017