Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Seuraavaksi Koillis-Savo Ralliin Kaaviin

RSJM-sarjan 2017 viimeistä edellinen osakilpailu, Koilli-Savo Ralli, ajetaan 19. elokuuta Kaavissa Koillis-Savon Urheiluautoilijat ry:n isännöimänä. Kaavi sijaitsee Itä-Suomessa, Kuopiosta noin 60 km itään ja Joensuusta noin 90 km luoteeseen. Koillis-Savo Rallin jälkeen päätöskisa ajetaan syyskuun loppupuolella Muuramessa, lähellä Jyväskylää.

Kun RSJM-sarjasta on kolme kisaa takana, pistejohdossa junioreiden puolella on Suonenjoen Aleksi Korhonen, joka luokassa 3 on kerännyt 57 pistettä. Vain neljän pisteen päässä kakkosena on Hyvinkään UA:ta edustava Tuomo Vanhala luokassa 1 pistein 53. Kärkikolmikon täydentää laihialainen Joonas Lehtola, jolla on luokan 4 kuljettajana pisteitä 45. Lehtolalla on kärkeen eroa 12 pistettä.

RSJM-sarjassa kilpailijat keräävät SM-pisteitä menestyksen mukaan luokittain sekä saavat lisäpisteitä luokan osanottajamäärän mukaan. Kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan viidestä neljä parasta tulosta.

Pistetaulukon kolmen kärkikuljettajan olisi mestaruutta ajatellen vähintään voitettava luokkansa sekä Kaavissa että Muuramessa. Niin täytyy myös jaetulla neljännellä sijalla olevan Henri Hokkalankin, mikäli mielii mestariksi.

Nyt pistejohdossa oleva Aleksi Korhonen on tehnyt vakuuttavaa työtä koko kauden ajan. Korhosen ”rasitteena” on luokan vähäinen osanottajamäärä. Samoin on tilanne Tuomo Vanhalalla. Mestaruutta ajatellen sekä Korhosen että Vanhalan tilanteeseen ei yksin riitä oma täydellinen suoritus.

Joonas Lehtola sen sijaan ajaa luokassa, jossa on ollut jatkuvasti eniten osanottajia. Lehtola saanee jälleen luokassaan kovan vastuksen sarjaan lievänä ennakkosuosikkina lähteneestä Henri Hokkalasta, joka ennen Kaavin kisaa on vain 15 pistettä Korhosta jäljessä. Hokkalan pistesaldossa on kaksi voittoa sekä keskeytys sarjan toisessa kisassa Kemissä. Mikäli osanottajamäärät pysyvät entisenlaisina, on Hokkanen voittaessaan jäljellä olevat kaksi osakisaa vahvoilla mestariksi.

Rally Trophya johtaa Tuomo Vanhala

Rally Trophy -sarjan pisteistä kilpailevat luokkien 1, 2, 7 ja 8 kilpailijat. Pisteet lasketaan luokkien 1 ja 7 sekä 2 ja 8 (enintään 1600-kuutioiset) yhteistulosten perusteella.

RSJM-pistetaulukossa kakkosena oleva Tuomo Vanhala (lk 1) johtaa Rally Trophy -sarjaa 54,78 pisteellä. Johtoasema on hiuksen hienosti vain 1,83 pisteen erolla Pasi Laaksomaahan (lk 8). Kolmantena pisteissä oleva Tommi Mäkisellä (lk 1) on 43,76 pisteellä Vanhalaan eroa 11,02 pistettä.

Naisten Cup Sanna-Kaisa Tiilikan komennossa

Naisten luokassa osanottajia on tällä kaudella ollut vasta kolme. Sanna-Kaisa Tiilikka pitää pistetaulukon kärkipaikkaa hallussaan kahdella voitolla, edellisessä osakisassa Aurassa tuli keskeytys teknisen vian vuoksi. Mia Lainpelto on kolme pistettä perässä kakkosena, pisteitä on kertynyt myös kahdesta kisasta. Jenna Tyllisellä on 12 pistettä vain Auran osakisasta, eikä hän ole ilmoittautunut Kaavin kisaan.

Nuorten luokan kärjessä Roni Kauppi

Iiläinen Roni Kauppi siirtyi pistekärkeen Auran osakilpailun jälkeen. Kaupilla on pisteitä kolmesta kisasta kertynyt 50 ja kakkosena oleva tamperelainen Aleksi Röyhkiö on kuuden pisteen päässä. Vain kaksi pistettä perässä kolmantena on Arttu Lähdeniemi. Tämä kolmikko on jo nykäissyt hieman piste-eroa muihin, sillä neljäntenä pisteissä oleva Juho Koski-Lammi on jo 18 pisteen päässä Lähdeniemen kolmannesta sijasta.

Nuorten luokassa kuljettaja voi nuorimmillaan olla 14-vuotias, sillä sen vuoden aikana, jolloin täyttää 15 vuotta voi osallistua nuorten luokkaan. Kartanlukijan on oltava ajokortillinen siirtymien ajamista varten.

Koillis-Savo Rallin aikataulua
Kilpailun kokonaispituus on noin 250 km sisältäen kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 80 km.

Kilpailun lähtö tapahtuu Kaavin torilta klo 10.01. Noin klo 11.18 ensimmäisiä autoja odotetaan ensimmäiseen huoltoon ja toiseen noin kello 13.53. Maalissa ensimmäisen kilpailijan pitäisi olla noin klo 16.54.

Kilpailukeskus sijaitsee Kaavin koulukeskuksessa, Koulutie 1. 

09.08.2017