Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Kaavilla luvassa savolaista, kieronlaista valtiontietä

Ensi lauantaina Kaavin ympäristössä ajettavassa Koillis-Savo Rallissa on reittijohtaja Kari Mustosen kommenttien mukaan odotettavissa hyväpintaista, mutta vaativaa savolaisen kieroa rallitietä. Rallissa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 80 km.

”Muutaman lyhyemmän ja yhden keskimittaisen, noin 15 kilometrin mittaisen pätkän lisäksi erikoiskoe 3 on pituudeltaan peräti 35 km”, kertoo Mustonen.

”Onhan se hyvä, että nuoret miehet pääsevät joskus ajamaan vähän pitempääkin pikataivalta.”

Sen lisäksi, että Mustonen kuvailee ralliteitä vaativiksi, hän mainitsee, että luvassa on erittäin vauhdikkaita pätkiä.

”Isoa kovaa siellä lasketaan ja kohta sitten tie kääntyy alta, vaikeita ovat. Nyt on myös tärkeätä, että reitillä olevia huomio- ja vaara-merkkejä totellaan. Muuten tulee pintaremonttihommia.”

RSJM-sarjan osakilpailuissa luokilla on kiertävä lähtöjärjestys. Kussakin luokassa startataan pistetilanteen mukaisesti siten, että pistejohtaja lähtee ensimmäisenä. Luokkien välissä on kolmen minuutin väli.

Nuortenluokkalaiset (lk 6) lähtevät kaikissa osakisoissa ensimmäisinä reitille. Kaavissa SM-luokkien lähtöjärjestys on 4–5–7–1–8–2–3 ja 9. Luokassa 4 eniten pisteitä on kerännyt Laihian UA:n Joonas Lehtola, jonka lähtönumero on 20. Hänen peräänsä starttaa jyväskyläläinen Henri Hokkala, joka on pistekakkonen. Luokan 1 pistejohdossa oleva ja SM-pistetaulukon kakkonen Tuomo Vanhala lähtee numerolla 50 reitille ja saanee peräänsä lähtevästä, Auran kisassa luokkavoiton napanneesta Tomi Huttusesta kovan vastuksen.

Suomenmestaruustaistelun kannalta mielenkiintoista on nähdä, kuinka luokkaa 3 johtava Aleksi Korhonen, joka starttaa numerolla 76, suoriutuu savolaisteistä. Tasapistein kuudentena SM-taulukossa olevat Toni Tuominen ja Teemu Kuusinen pääsevät ”tutkailemaan” Korhosen ajolinjoja startatessaan reitille seuraavina numeroilla 77 ja 78.

Naisten luokan pistejohtaja Sanna-Kaisa Tiilikka starttaa numerolla 87 saaden peräänsä Mia Lainpellon sekä Koillis-Savon UA:n Päivi Malisen. Aurassa mukana ollut Jenna Tyllinen viestitteli, että autoonsa tarvittavat varaosat eivät ole vielä saapuneet, joten hänet nähtäneen seuraavan kerran vasta Muuramen kisassa.

Koillis-Savo Ralli on sarjan viimeistä edellinen osakilpailu. SM-mitaleista spekulointikin on kyllä mielenkiintoista, vaikka mitään ei ole vielä tässä vaiheessa ratkaistu. Kaavin kisan jälkeen tilanne saattaa selkiytyä – tai sitten ei. Joka tapauksessa näyttää siltä, että luokkavoittoihin olisi kaikkien mitaleille havittelevien tärkeätä yltää. Kun viidestä lasketaan neljän parhaan kisan tulos, muutamille kuljettajille tässä tilanteessa keskeyttäminen ei vielä sittenkään pilaa mitalihaaveita.

Mutta ajetaan nyt kuitenkin vähintään seuraava osakisa ensin ja jatketaan spekulointia sen jälkeen.

teksti: Kikka Kuosmanen, kuva: Pekka Mäkinen

 

15.08.2017