Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Tommi Mäkinen yllätysvoittaja luokassa RSJM1

Mänttä-Vilppulan seudulla toimivaa European Speed and Rally Clubia edustava Tommi Mäkinen lähti Kaavin osakisaan pistetaulukon sijalta 11. Saman luokan kuljettajista Tuomo Vanhala oli pistetaulukon kakkonen ja Tomi Huttunen yhdeksäntenä. Mäkisellä oli Vanhalaan eroa 23 pistettä. Ensimmäisestä osakisasta Mäkinen oli saanut ”jäännöspisteitä”, mutta seuraavissa ollut luokan kakkonen sekä kolmas.

Koillis-Savo Rallin luokka 1 alkoikin odotetusta Vanhala, Huttusen ja Mäkisen tahdissa kaksi ensimmäistä pätkää. Kolmannella, joka oli 34,14 km pitkä, Huttunen joutui jättämään leikin kesken. Auton tukivarsi petti ja kuljettaja parkkeerasi sen tien varteen. Pienen tovin kuluttua kanssakilpailija lienee pelästynyt tien varressa seissyttä autoa ja osui vielä Huttusen auton oikeaan takakulmaan.

Kolmosen jälkeen Mäkinen oli noussut 11,4 sekunnin johtoasemaan ennen Vanhalaa. Kolmantena luokassa ollut Joonas Huovinen oli jäänyt jo lähes minuutin, Sami Vepsä lähes puolitoista minuuttia ja Timo Karhinen lähes kaksi minuuttia.

Vanhala ei enää pystynyt Mäkisen vauhtiin. Nelosen jälkeen ero Mäkiseen oli 5,8 sekuntia ja viitosen jälkeen 9,4 sekuntia.  Liekö Vanhala lähtenyt viimeiselle erikoiskokeelle kaikki tai ei mitään -miettein, mutta riskinotto ei kannattanut. Vanhala keskeytti ja syyksi ilmoitettiin ulosajo.

Tommi Mäkinen voitti luokkansa, eroa kakkoseksi ajaneeseen Joonas Huoviseen ehti kertyä noin puolitoista minuuttia.

Tuloksia:
1. Tommi Mäkinen–Sebastian Virtanen ESRC/Keuruun UA Nissan Almera 45.03,7
2. Joonas Huovinen–Arto Romppanen Keski-Karjalan UA/Joensuun UA Renault Clio 1.6 + 1.23,1
3. Sami Vepsä–Jyrki Vepsä Raision UA Volkswagen Polo + 2.29,0
4. Eetu Tauriainen–Jani Rautiainen Scuderia Palas Peugeot 206 + 2.52,9
5. Kimmo Oikarainen–Petter Sutinen TTR/Nilsiän UA Renault Clio + 3.05,1

Pistetaulukossa Tommi Mäkinen paranteli huimasti sijoitustaan ja on nyt Kaavin kisan jälkeen pisteissä kuudes. 

19.08.2017