Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Aleksi Korhonen jäi pisteittä luokassa RSJM3

Kaavin osakisaan pistejohdossa lähtenyt luokasta 3 jo kolme luokkavoittoa napannut Aleksi Korhonen jäi pisteittä, joten pistetaulukon kärkipaikka vaihtui kolmanteen sijaan. Mitaliehdokas Korhonen kaikesta huolimatta edelleen on, mutta minkävärinen mitali kaulaan kauden loputtua pujotetaan riippuu paljolti myös muiden tekemisistä. Korhosen luokassa on myös säännöllisesti vähäisempi määrä osanottajia, mistä syystä pisteitä ”heruu” voitosta huolimatta vähemmän kuin isommassa luokassa.

Pienoin yllätys nähtiin jo ehti ykkösellä, kun Korhonen oli luokkansa pätkäajoissa vasta neljäntenä. Eroa pohja-ajan ajaneeseen Eetu Myllymäkeen jäi 5,6 sekuntia noin kuuden kilometrin mittaisella avauspätkällä. Korhosen edellä pätkäajoissa ehtivät vielä Teemu Kuusinen (kuvassa) ja Toni Tuominenkin. Selitys tähän selvisi myöhemmin, kun kakkospätkän jälkeen ensimmäisellä huoltotauolle Korhosen leiristä kiiri tieto, että tukivarsi oli osunut johonkin ykköspätkällä ja pojat olivat huolissaan sen kestävyydestä. Kolmoselle Korhonen kuitenkin starttasi ja oli pitkällä 34,14 km:n pätkällä koko SM-porukan toiseksi nopein, eroa pohjat ajaneeseen Henri Hokkalaan jäi 12,7 sekuntia.

Nelospätkän jälkeen Korhosta ei sitten enää tuloksissa näkynyt. Ei liene tukivarsi kestänyt, vaan Korhoselle merkittiin neloselta keskeytyksen syyksi ulosajo.

Teemu Kuusinen ja Eetu Myllymäki taistelivat tiukasti keskenään. Taistelu päättyi lopulta Kuusisen voittoon, kun maalissa kaksikon erotti vain 2,4 sekuntia. Kolmanneksi ajanut Toni Tuominen jäi 46,5 sekuntia.

Tuloksia:
1. Teemu Kuusinen–Jukka Kivelä AL Tikkakoski/Uuraisten UA Toyota Starlet 42.37,5
2. Eetu Myllymäki–Mikko Heikkilä Laihian UA Toyota Starlet + 2,4
3. Toni Tuominen–Jari Kavander LohjanUA Citroën C2 R2 + 46,5
4. Juuso Vormisto–Tomi Ikonen Nilsiän UA Toyota Starlet + 53,7
5. Tuukka Tiihonen–Eetu Tuukkanen AL Kangasniemi Lada 1200 + 4.44,8

Teemu Kuusinen paranteli asemiaan pistetaulukossa parilla pykälällä, kun kuudes sija vaihtui neljänteen.

19.08.2017