Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Joonas Lehtolan iskuyritys loppui ennen aikojaan luokassa 4

Laihialainen Joonas Lehtola oli ennen Kaavin kisaa SM-pistetaulukon kolmantena ja luokkansa RSJM4 paras pistemies. Henri Hokkala oli jaetulla neljännellä sijalla, sillä jyväskyläläistä rasitti vielä tässä vaiheessa Kemin kisan nollatulos. Lehtola myönsi olevansa tietoinen Hokkalan taistelutahdosta, mutta aikoi yrittää vastata Hokkalan vauhtiin.

Ykköspätkällä Hokkala ajoi pohjat, mutta Lehtola jäi vain kaksi sekuntia. Kakkosella Hokkanen karkasi reilun kahdeksan sekunnin päähän. Kolmas erikoiskoe päätti sitten Lehtolan yrityksen, sillä kun pitkästä kolmoserikoiskokeesta noin 31 kilometriä oli takana, meni Lehtolan Astrasta vetoakseli poikki.
”Ensin saatiin nuortenluokan kuljettaja pätkällä kiinni. Hän tosin antoi hienosti meille tilaa, mutta kohta vetari meni poikki ja meidän nilkuttelu maaliin alkoi. Siinä sitten samainen nuortenluokkalainen sitten ohitti vuorostaan meidät”, kertasi Lehtola tilanteita.

”Mitään ei sitten ollut enää tehtävissä, kun kaiken lisäksi moottorin lämmöt nousivat tappiin ja kone keitti. Pyyhe oli heitettävä kehiin.” Lehtola sai kuitenkin ajan kolmoseltakin ja oli ennen keskeytystään sijalla 5.

Tässä vaiheessa kolmantena ollut Tomi Hämäläinen joutui vaikeuksiin. Hämäläinen totesi autossa käyntihäiriöitä jo ensimmäisellä huoltotauolla ja keskeytti. Hokkalan jälkeen toiseksi nousi Mika Ruohio, jolla on matkaa kärkeen 34,1 sekuntia.  Kristian Kärpäsen iloa luokan kolmantena kesti aina viidennelle asti, kunnes oli keskeytettävä tekniseen vikaan. Sen jälkeen kolmanneksi luokassa nousi Iin Moottoriurheilijoita edustava Henri Berg, joka oli Hokkalaa jäljessä jo melkein kaksi minuuttia.

Hokkala kasvatti vielä viimeiselläkin erikoiskokeella lähes puoli minuuttia lisää eroa kakkoseen, joten Ruohio hävisi Hokkalalle lopulta minuutin ja kuusitoista sekuntia.  

Tuloksia:
1. Henri Hokkala–Pekka Kelander AL Tikkakoski/Jyväskylän UA Honda Civic 41.10,0
2. Mika Ruohio–Jere Nurmela Lappeenrannan UA Honda Civic + 1.16,4
3. Henri Berg–Teemu Paaso-Rantala IiMU Ford Escort RS2000 + 2.06,1
4. Veeti Toivola–Jalmari Kumpunen PengUA Opel Astra F GSi + 2.15,9
5. Kalle Ville Hämäläinen–Tero Karppi NilUA BMW 328i + 2.29,7

Joonas Lehtola jäi siis pisteittä Kaavilla, minkä vuoksi kolmas sija pistetaulukossa vaihtui muutamaa pykälää huonommaksi tässä vaiheessa. Nyt Lehtola on ”kuitannut” oman nollakisansa, joten Muuramessa on yritettävä voittaa, mikäli mielii mitaleille. Rallissa voi tapahtua mitä vain, joten loppuun asti on taisteltava. Tämä nähtiin jälleen Kaavissakin. 

19.08.2017