Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Aleksi Röyhkiö tavoittelee luokkavoittoa Riihivuori Rallista

Tämän kauden viimeinen Rallin Suomen juniorimestaruussarjan osakilpailu ajetaan lauantaina Muuramessa. Riihivuori Ralli päättää myös sarjan yhteydessä ajettavan Nuorten Cupin, johon starttaa 15 nuorta, alle ajokortti-ikäistä kuljettajaa.
 
17-vuotias Aleksi Röyhkiö on nuorten sarjan pistetaulukossa kolmantena, mutta ylöjärveläisen tavoitteena on saavuttaa päätöskisasta luokkavoitto.
 
Valmistautuminen on sujunut vaiherikkaissa merkeissä, sillä syyskuun alussa Röyhkiö ajoi AKK Driver Academyn ajoleirillä ulos tieltä. Sen jälkeen kuljettaja vietti hetken sairauslomaa.
 
Testejä on toki sen jälkeen päästy ajamaan V1600-luokan Renault Cliolla, ja on myös päästy nauttimaan onnistumisen tuntemuksista.
 
- Ennakkotunnelmat ralliin ovat positiiviset, koska sain onnistuneen treenikisan alle viime viikonloppuna. Hämeenkyrön rallisprintin luokkavoitto toi paljon itseluottamusta, Röyhkiö kertoo.
 
- Muuramen ympäristössä on luvassa hienot tiet ja tavoitteena on ainoastaan voitto, sillä se on välttämätön mestaruuskamppailun kannalta.
 
- Kokeillaan vähän erilaista rengasta nyt kisaan. Treenit on jäänyt melko vähiin, mutta muuten fyysisesti olen valmistautunut hyvin. Auton pitäisi olla kunnossa ja niin myös kuljettajakaksikon, Aleksi Röyhkiö päättää.
 
Teksti ja kuva: Jarno Saari

22.09.2017