Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Jenna Tyllisen kausi alkoi "koneiden kapinalla"

Anjalankosken UA:ta edustavan kaksikon Jenna Tyllinen – Janne Nieminen tavoitteet alkaneelle kaudelle ovat Naisten Cup-mestaruudessa. Kausi avattiin lauantaina 3.2.2018 Kangasniemi-rallissa kauniissa talvisäässä.

Kilpailuun valmistautuminen ei tiimissä ollut aivan optimaalinen. Talvitauon aikana Citroen C2 R2-kilpurin kausihuoltoa tehtäessä havaittiin sylinterikannessa halkeama. Haasteelliseksi muodostunut remontti venytti lopulta kauden avaustestit melko viime tinkaan.

Kuljettajat olivat kovastikin innoissaan kauden alkuhetken vihdoin koittaessa. Avausosakilpailuun ei Naisten luokkaan muita kilpailijoita tällä kertaa ilmaantunut. Tämän aiheuttaessa lievää harmitusta, oli tavoite kuitenkin ajaa maaliin ja ottaa varmat pisteet, ehkäpä muihin osakilpailuihin naisia ilmaantuisi mukaan. 

Kilpa-autoilu harvoin sujuu kuin käsikirjoitus. Siitä osoituksena kilpailu sujui alusta alkaen tahmeasti, eikä ajaminen sujunut toivotusti. Tekniikka petti lopulta neljännellä erikoiskokeella ja keskeytys oli ainoa vaihtoehto.

”Ajo ei kulkenut yhtään ja tekniikka petti meidät EK4 maaliautolle, vesiletku hajosi ja vedet tuli ulos. Samalla hetkellä meni vielä kytkinvaijeri poikki. Sellainen ”koneiden kapina” siis iski äkisti. Jäi ne varmat pisteet nyt saamatta, kilometrejä on nyt saatava lisää alle pikaisesti jotta luottamus omaan tekemiseen palautuisi.” -kertoo Jenna Tyllinen itsekriittisenä. 

Seuraava osakilpailu ajetaan 24.2.2018 Oulussa, Pohjola-rallissa.

Kuva: Marko Kyöstilä
Teksti: Jani Seppälä

04.02.2018