Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Teemu Varjon Pohjola ralli päättyi pyörän irtoamiseen

Teemu Varjon hyvin alkaneen 54. Pohjola Rallin luokkajohto kariutui viimeisellä erikoiskokeella, kun
pienen ulosajon jälkeen Renaultin kuljettajan puoleinen takapyörä lähti irti ja Varjo joutui
keskeyttämään.

Kauden toinen Rallin Suomen Juniorimestaruus sarjan osakilpailu ajettiin Oulussa 54. Pohjola Rallin merkeissä. Hyvin sujuneen kauden avauksen jälkeen Teemu Varjon tavoitteena kisassa oli voitto.

Kisan avauserikoiskoe oli lyhyt rykäisy, jonne syntyi luokan toiseksi nopein aika 0,3 sekuntia kärjelle jääneenä. Toinen erikoiskoe oli sama kuin ensimmäinen ja tuloksena sielläkin toiseksi nopein aika. Kahden erikoiskokeen jälkeen Varjo johti luokkaa 0,4 sekunnilla.

Kolmas ek oli kisan pisin, lähes 30km pitkä erikoiskoe. Tälle erikoiskeelle syntyi pohja-aika 8,2 sekunnin erolla ja tauolla johtomarginaalia 11,6 sekuntia. Tauon jälkeen ajettiin ek4, jolla jäätiin pohja-ajasta 10,3 sekuntia, mutta johto säilyi silti 11 sekunnissa.

Kilpailun viimeinen ek oli melkein 15km pitkä, joten varmisteluun ei ollut varaa. Eräs kiristyvä oikea hieman yllätti ja Renault ajautui penkkaan, josta päästiin kuitenkin omin voimin ylös. Heti oli kuitenkin selvää, että jotain meni rikki.

Muutaman sadan metrin ajon jälkeen kuljettajan puolen takapyörä irtosi ja keskeytys oli
edessä. Pettymys oli raju, sillä loistava pistepotti jäi saamatta ja pistetaulukkoon kirjataan tämän kilpailun osalta 0.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan seuraava osakilpailu ajetaan 9. kesäkuuta Kouvolassa.
Teksti: Rally Team Varjo tiedotus

26.02.2018