Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Ensimmäinen sorakilpailu käynnistää Rallin Suomen Juniorimestaruus-taistelun

Kouvolassa pärisee lauantaina, kun juniorit ja nuoret himoitsevat SM-pisteitä Kuljetus Tuuri Rallissa. Kouvolan kilpailu on rallin RSJM-sarjan kauden 2018 kolmas osakilpailu ja mittaa kuljettajat ottavat toisistaan seitsemällä eri erikoiskokeella.

Rallin RSJM-sarjassa on tällä kaudella ajettu aiemmin Kangasniemellä ja Oulussa helmikuussa, joten kesäkuun ralli Kouvolassa tarkoittaa kuljettajille ensimmäistä sorakisaa. Vaativa kilpailu käynnistyy Kouvolan torin laidalta klo 11.01.

Kilpailun järjestäjänä toimii aktiivinen kaakkoissuomalainen autourheiluseura Valkealan Urheiluautoilijat ry ja pitkät perinteet omaavalla sarjalla haetaan nuorten mestaria vuodelle 2018.

Tällä konseptilla mestaria haetaan vasta neljättä kertaa, mutta siitäkin huolimatta täydentää Kuljetus Tuuri Ralli viiden osakilpailun kilpailukalenteria erinomaisesti. Rallin kokonaispituus on 214,4 km ja erikoiskokeiden yhteispituus 63,37 km.

- Sääprofeetan mukaan saadaan toivottavasti kohtuuhyvää keliä ja tiet ovat erinomaisessa kunnossa, Kuljetus Tuuri Rallin kilpailujohtaja Tero Tilli kommentoi.

- Vauhdikasta lauantaita odotetaan, sillä kilpailu on ensimmäinen soralla ajettava osakilpailu. Kuljettajille muutos lumelta soralle tuo uusia haasteita, mutta kovapohjaisilla teillä tiet kestävät kovaakin menoa.

Kilpailujohtajan mukaan järjestelyt ovat menneet hyvin, vaikkakin tapahtumaviikon alkuun osuikin yksi pieni haaste.

- Yksi siirtymä on pitänyt muuttaa tietöiden vuoksi, mutta se oli ainut viime hetken haaste, kilpailujohtaja naurahtaa rallikiireen keskeltä toivottaen ralliväen tervetulleeksi erikoiskokeiden varsille.

 

Sarjapisteissä tiukkaa kamppailua

Rallin Junioreiden SM-pisteissä kahden kärjessä samoilla pisteillä ovat Jaakko Tulla (LMM) ja Juho Koski-Lammi (JaMoKe) (molemmilla 38 pistettä) ja kolmannella sijalla Janne Luhtanen (LohUA) 36 pisteellään.

Rallin Nuorten SM-pistetaulukossa Sami Pajari (HeiUA) johtaa toisena tulevaa Henry Jäppistä (PetUA) seitsemällä pisteellä ja kolmantena olevaa Tommi Hallmania (KoiSavUA) 24 pisteellä.

Rally Trophyssä kolmen kärjessä ovat Pasi Laaksomaa (Päij-HUA), Jani Laaksonen (MäntsMK) ja Timo Karhinen (K-KUA).

Rallin Naisten Cup-pisteissä Anjalankosken UA:ta edustavalla Jenna Tyllisellä on 15 pistettä.

 

Sarjapisteet ja osakilpailuiden tulokset löydät TÄÄLTÄ.

Kilpailun online-tilanne: http://ajaksi.fi/wp/live/

Rallin Juniorimestaruussarjan sivut: http://www.rsjm.fi/

Kuljetus Tuuri Rallin nettisivut: http://www.valua.fi/kilpailu/

 

Kilpailukeskuksena toimii Kuljetus Tuurin terminaali Tykkimäen teollisuusalueella ja rallipakettien hinta 15€ ja EK-liput 10€. Paketteja (sis. ranneke jokaiselle erikoiskokeelle, kartta ja rallilehti) myydään kilpailupäivänä Kouvolan ABC-asemilla Utissa, Valkealassa, Korialla, Anjalankoskella ja Tuohikotissa klo 09.00-13.00 ja kilpailukeskuksessa klo 09.00-15.00. Alle 15-vuotiaille vapaa pääsy.

 

Teksti: Nita Ahola

Kuva: AKK / Pekka Mäkinen

07.06.2018