Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Rallin Nuorten Suomenmestaruus Sami Pajarille

Laitilan ympäristössä kilpailtiin lauantaina Nuorten, sekä Juniorien SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu. Nuorten pistejohdossa kilpailuun starttasivat lahtelaiset, Heinolan UA:ta edustavat 16-vuotias Sami Pajari, sekä sarjassa kartturina toimiva isä, Pertti Pajari.

Lauantain kilpailu sujui Opel Astra G CC:hen koko kauden luottaneelta kaksikolta mainiosti, sijoitus oli kaiken aikaa kärkikolmikossa, jonka erot olivat vain muutaman sekunnin luokkaa koko päivän. Kun päivän kaikki viisi erikoiskoetta oli ajettu, voitiin todeta kilpailun voiton irronneen 1,4 sekunnin erolla Renault Meganella ajaneeseen kaksikkoon Walle Pajuoja (LaihUA) – Jeremias Salomäki (PoKyUA).

Kaudella aiemmin saavutettu pistepotti, yhdellä kakkossijalla ja kolmella voitolla riitti varmistamaan Pajareille historian ensimmäisen Nuorten Suomenmestaruuden. Aiempina vuosina on ajettu CUP-arvosta. Jo talven alussa kaksikko jätti nimensä kotimaisen autourheilun historiankirjoihin, olemalla ensimmäisiä jotka ovat voittaneet niin CUP-osakilpailun, kuin SM-osakilpailunkin. Kaudella 2019 Sami Pajarin suunnitelmissa on tähdätä yleisen SM-sarjaan ja sen timanttiakin kovempaan SM-3 luokkaan.

Teksti: Jani Seppälä
Kuva: Hanna Valonen

29.08.2018