Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Ajari Piironen tuplamitalistina rallin juniorien SM-hopeaan

Heinolassa kilpailtiin lauantaina 22.9. haastavilla ja hienoilla teillä Nuorten ja Juniorien suomenmestaruuksista. Kenties suurimmat panokset kilpailuun oli LahdenUA:n Ajari Piirosella kartanlukijansa Jukka Jämsenin (JyvUA) kanssa. Kaksikko starttasi kilpailuun Juniorien SM-sarjan sijalta viisi, ja mahdollisuuksia oli aina hopeaan asti.

Kaksikon päivä Renault Clion ohjaamossa sujui kuin loistavasti onnistunut käsikirjoitus, juniorien V1600-luokan voitto tuli yli minuutin erolla seuraavaan.

Voitollaan parivaljakko sinetöi nousun Juniorien SM-sarjan hopealle.

V1600-luokka kilpailee samalla myös 1400 Trophy autojen kanssa Trophy-mestaruudesta.

Sen varmistamiseen kaksikolle olisi riittänyt Trophyyn luettavien autojen kolmas tila. Mitään ei kuitenkaan varmisteltu, joten Trophy-mestaruuskin tuli voiton kautta.

Trophy-mestaruus pysyy siis Päijät-Hämeessä, edellinen mestari Pasi Laaksomaa (Päij-HUA) ,Ville Kantoluoto (LamUA) kartturinaan joutui keskeyttämään kolmannella erikoiskokeella ja samalla mitalihaaveet karkasivat. Tuplamestaruuden jatkeeksi ei siis tällä kertaa kolmatta.

Päijät-Hämeessä onkin viime vuosina ollut Trophyssa vankat menestykset, mestareina Juha Karkia 2014, Petri Patjas 2015 ja Pasi Laaksomaa 2016 ja 2017.

19-vuotiaan Ajari Piirosen ajotausta on kulkenut Nuorten luokasta Junioreihin nousujohteisesti. Heinolan kampuksella moottoriurheilupainotteiselta linjalta autonasentajaksi valmistunut Piironen työskentelee asentajana Jyväskylässä Tommi Mäkinen Racingilla.

- Päivä sujui ongelmitta, eikä ollut mitään isoja tilanteitakaan. Viimeisen vuoden aikana auto on saatu hyväksi ja ajoonkin on tullut kypsyyttä. Ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä auki, mutta nopeampi kalusto ja nuottikilpailut kiinnostaisivat. Nuotin tekoa on kyllä jo treenattu, mutta vielä ei nuottikisoja ole kokemuslistalla, kertoo Ajari Piironen. 

Ensimmäisen kilpailunsa Piironen ajoi syksyllä 2016 Jukojärven harrastesprintissä. -Peltoonhan se meni, naurahtaa Piironen uran aloituksesta kysyttäessä.

- Kahta viikkoa myöhemmin oli ensimmäisen rallin vuoro Kaasujalka-rallissa. - Maaliin päästiin ja tuloksena nuorten viides sija, eroa kärkeen kertyi silloin reilu puolitoista minuuttia, jatkaa Piironen uransa alkuvaiheista.

Nuorten luokan, sekä Juniorien SM:n kautta on viime vuosina ponnistettu menestyksellisesti yleisen SM:ään ja aina maailmalle asti, joten voitaneen tulevaisuudessa ounastella Piirosen nimenkin vielä tuloslistojen yläpäässä näkyvän.

Teksti: Jani Seppälä
kuva: J-P Leinonen / J-P Motorsportmedia

25.09.2018