Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Petteri Jäppiselle suuri pettymys Kouvolasta

Petteri Jäppinen ja Marko Räty starttasivat SM O.K. Auto-ralliin nuorten luokan sarjajohtajina hienosti menneen Iisalmen osakilpailun johdosta.
 
Kouvolan kilpailuun valmistavia testejä oli parivaljakko ajanut Orimattilan seudulla viikkoa aiemmin. Kaksikko oli rennoin mielin ennen kilpailun starttia. Hieman toki askarrutti teiden kunto kun reitille lähdettiin Ralli SM -sarjan perään.
 
Ensimmäinen erikoiskoe oli heti reilut 26 kilometriä pitkä. Alkuosa oli todella nopeaa ja isoa tietä, sitten alkoi hieman teknisempi, mutta silti nopea osuus jatkuen aina maaliin asti.
 
Erikoiskokeen loppupuolella oli terävä hyppy, jota kaksikko ei huomannut ja Alfa Romeo tuli hieman nokalleen alas. Öljyn hajua alkoi tulla auton kabiiniin mutta he päättivät jatkaa erikoiskokeen maaliin.
 
Maalissa kaksikko tutki auton vaurioita ja huomasivat öljypohjan haljenneen hypyssä ja öljyjen valuvan ulos. Petun ja Maken oli näin ollen pakko keskeyttää kilpailu joka oli todella iso pettymys, sillä he ajoivat reilun 20 sekunnin pohja-ajan erikoiskokeelle.
 
Videon kohdassa 14:00 nähdään öljypohjan rikkonut hyppy: https://youtu.be/CIGX1Dd23IQ.
 
Kilpailun voittoon ajoi Verneri Säisä 2,1 sekunnin marginaalilla ennen Sami-Matti Trogenia. Kolmanneksi ajoi Walle Pajuoja jääden 8,8 sekuntia voittajasta.
 
RSJM sarja jatkuu keväällä Riihimäellä.
 
Kuvaaja: Jari Kohonen

18.02.2019