Seuraava ralli:
30.-31.8. SM Oili Jalonen ralli, Laitila

Patrik Goman avasi pistesaldon Kouvolassa Nuorten SM-osakilpailussa

Patrik Goman ja Pasi Karppinen avasivat hienosti pistesaldon Kouvolan nuorten SM-osakilpailussa. Ensimmäinen osakilpailu Iisalmessa oli päättynyt ulosajoon ja lisäksi Iisalmen jälkeisissä kisoissa tekniikkaongelmat haittasivat Nilsiässä helmikuun alussa ajettua Rallisprintin SM-kauden avausta. Auto oli käyty nyt huolella läpi kotitallissa ja testit ajettiinkin Kouvolan kisaa edeltävänä viikonloppuna OUA rallisprintissä, josta tuli Nuorten luokan voitto, joten tekniikan ja ajamisen uskottiin nyt olevan aivan tikissä.

Matkaan päätettiin lähteä kovaa, mutta riskejä vältellen.  Ensimmäisellä erikoiskokeella oli jo tilannetta kabiinissa, kun yllättävä paikka tuli silmille, mutta siitä selvittiin jatkoon hienosti (liitteenä kuva).

Seuraavat erikoiskokeet tultiin tasaisen varmasti läpi ja tauolla oltiinkin luokassa sijalla 2. Siitä päätettiin lähteä kiristämään vauhtia ja alle vaihdettiin toiset renkaat. Se olikin ilmeisesti virhe, sillä vauhti putosi suhteessa muihin kärkikuskeihin, vaikka ajaminen olikin sujunut kuljettajan ja kartturin mielestä mallikkaasti. Kuitenkin loppusijoitus oli hienosti 4. sija ja vain 18 sekuntia luokkavoittajasta ja plakkarissa paljon arvokkaita pisteitä loppukautta ajatellen.

Tulokseen tiimi on tyytyväinen, sillä olimme ensimmäistä kertaa ajamassa Kouvolan seudulla. Vauhti oli hyvää, vaikkakin tieprofiilit olivat aivan erilaisia kuin mihin ollaan totuttu pohjoisessa.

Seuraavaksi tiimillä on vuorossa harjoittelua rallisprintin puolelle ja osallistuminen Rallisprintin toiseen SM-osakilpailuun Mikkelissä ja sieltäkin on tarkoitus hakea hyvää sijoitusta, koska 0-tulos tuli ensimmäisestä kisasta Nilsiästä vaihdelaatikon ongelmien vuoksi.

Kuulumisia/videoita voi seurata tiimin facebookista: https://www.facebook.com/Goman-Racing-282204075249085/

Teksti: Goman Racing tiedotus
Kuva: Jari Kohonen

18.02.2019