Seuraava ralli:
7.-8.2.2020 SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli

Verneri Säisä Nuorten SM:n keulilta sorakaudelle

Iisalmelainen Verneri Säisä on piirtänyt ajo-otteillaan itsensä monen rallia seuraavan mieliin. 16-vuotias nuorukainen johtaa Nuorten SM -luokkaa talvikauden jälkeen ja tavoitteena on jatkaa hyvää vauhtia myös tulevana lauantaina 25.5. SM Riihimäki Rallissa.

Säisän mukaan alkukausi sujui ongelmitta ja jopa yli odotusten.

- Auto toimi ja ajaminenkin oli kohdillaan, joten hienoa, että tulostakin tuli. Täytyy myöntää, että olen hieman yllättynyt, että noinkin kovaa sitten loppujen lopuksi mentiin. Viime vuonna nämä rallihommat vasta kuitenkin aloitettiin, Säisä paljastaa.

Rallin lisäksi Säisä on ajanut muun muassa kartingia. Kokemusta löytyy myös kartturin paikalta, sillä nuotteja lukee Jani Laukkanen.

- Kartingia ajoin muutaman vuoden, mutta sitten se jäi ja siirryin ralliin. Rallia olen kuitenkin aina halunnut ajaa. Isäni on myös ajanut rallia, joten sieltäkin varmaan tulee kipinä tähän. Laukkasen Jani on ollut isällänikin jo kartturina, joten hienoa, että hän lukee nyt nuotteja minullekin.

Säisän tavoitteet Riihimäelle ovat selkeät.

- Uskon, että pystytään jatkamaan hyvää vauhtia. Kävimme Ikaalisissa ajamassa ja sielläkin meno oli kohdillaan. Yritetään jatkaa samaa rataa Riihimäellä. Kauden kokonaistavoitteena on saalistaa tämän luokan mestaruus, sitä yritetään, Säisä sanoo.

Nuorten SM-pisteet 2/5 osakilpailun jälkeen
1. Verneri Säisä 33
2. Sami-Matti Trogen 23
3. Petteri Jäppinen 20
4. Niklas Heino 17
5. Walle Pajuoja 17

Kuva: Verneri Säisän kotialbumi

23.05.2019